Het Gedenkbos is ruim 3 hectare groot. Tot 2006 was het een akkerbouwperceel. Bestuurslid en hovenier Henk ten Hoopen en Herbert Thuinte maakten het ontwerp. Het terrein is golvend aangelegd. Naast ruimte voor bomen zijn er drie waterpartijen, speelelementen en een schuilhut. Het heeft nu nog een parkachtige sfeer, maar op termijn moet het uitgroeien tot een bos met natuurlijke uitstraling. Er staan ruim 400 bomen. De waterpartijen dienen ook als retentiegebied voor het Waterschap Rijn en IJssel. Bij hevige regenval is het een overloop van de Elsbeek/Waterleiding, en dient als tijdelijke waterberging.

Spelen en genieten

Voor kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Kruipen als een mol door de enorme molshoop met een spannende kruiptunnel, hangen als een vleermuis aan het duikelrek of klimmen als een eekhoorn in de boompaal.  En natuurlijk is het ook erg leuk om naar kikkervisjes en andere waterdieren te kijken in de poelen.

De schuilhut en de bankjes in het bos nodigen uit om uit te rusten van een wandel- of fietstocht en te genieten van deze oase van rust. 

Omgeving

Ook voor wandelaars en fietsers is het Gedenkbos een leuk doel. Het bos ligt aan de LF4a Midden Nederland Route en grenst aan diverse fietsroutes, waaronder het aangrenzende Brakelpad langs een houtwalbeek.Aan de andere kant van de weg gaat dit pad verder rondom het voormalige zwembad 't Vleer, dat als cultuurhistorisch monument is bewaard en de ijsbaan. Het gebied grenst aan het natuurgebied Het Needse Achterveld. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now