Bosontwerp

Het Gedenkbos is ruim 3 hectare groot. Bestuurslid en hovenier Henk ten Hoopen en Herbert Thuinte maakten het ontwerp. Het terrein is golvend aangelegd. Naast ruimte voor bomen zijn er drie waterpartijen, speelelementen en een schuilhut. Het heeft nu nog een parkachtige sfeer, maar op termijn moet het uitgroeien tot een bos met natuurlijke uitstraling. Er is ruimte voor ruim 400 bomen. 
De waterpartijen dienen ook als retentiegebied voor het Waterschap Rijn en IJssel. Bij hevige regenval is het een tijdelijke waterberging.

Spelen en genieten

Tussen mei en november is de waterspeelplaats geopend. Hier beleven de kinderen de keuze die het Waterschap Rijn en IJssel de afgelopen jaren heeft gemaakt. Vroeger werd het water zo snel mogelijk afgevoerd. Tegenwoordig wordt de regen zoveel mogelijk vastgehouden in het gebied waar het valt. Verder zijn er enkele speeltoestellen en een levensgrote molshoop met een spannende kruiptunnel. En natuurlijk is het ook erg leuk om naar kikkervisjes en andere waterdieren te kijken in de poelen.

In de schuilhut en op verschillende bankjes in het bos is plek om uit te rusten van een wandel- of fietstocht en te genieten van het fraaie landschap. 

Omgeving

Ook voor wandelaars en fietsers is het Gedenkbos een leuk doel. Het bos ligt aan de LF4a Midden Nederland Route en grenst aan diverse fietsroutes, zoals het Brakelpad, een nieuwe kerkenpad. Aan de andere kant van de weg gaat dit pad verder rondom het voormalige zwembad dat als cultuurhistorisch monument is bewaard. Het gebied grenst aan het natuurgebied Het Needse Achterveld. Kijk eens bij de links voor recreatietips in de omgeving van Neede.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now