Zoeken

Internationale dag van de aardeOp vrijdag 22 april, de internationale dag van de aarde, gaan kinderen van OBS De Hofmaat uit Neede de bijen helpen.

'Help de bij' was de titel van een tekst die groep 5 en 6 van basisschool De Hofmaat moest lezen. 'Het gaat niet goed met de bij. En ook niet met de hommel en de vlinder. Veel soorten worden met uitsterven bedreigd. En daardoor krijgt de mens ook problemen. Gelukkig kunnen we er wel iets aan doen.'

Het onderwerp leefde enorm bij de kinderen. Eén van de leerlingen kwam op het idee om een Bijenclub op te richten. Ze bedachten een plan om een bijenhotel te maken en het te plaatsen op een plek waar genoeg voedsel te vinden was. Wat zou een goede plek zijn? Juf Minette Korterink wist wel een plekje: Het Gedenkbos.

We vonden het een erg leuk plan en besloten het te koppelen aan de actie Bijenlint, een initiatief van de Bijenstichting. Op 22 april 2016, de internationale dag van de aarde (Earth Day) vindt overal in Nederland een zaaiactie voor de bijen en vlinders plaats. Het Gedenkbosbestuur geeft ruimte voor twee bijenhotels en een bloemenlint.

Leerlingen van praktijkschool MaxX werken elke week mee in het onderhoud van het Gedenkbos. Ook zij helpen mee met het timmerwerk en het voorbereiden van het zaaibed. De kinderen van de Hofmaat gaan het daarna inzaaien.

Wilt u dit initiatief van de jonge bijenliefhebbers financieel ondersteunen, stuur dan een mailtje naar info@gedenkbosneede.nl. Dan nemen wij contact met u op. De kosten bestaan uit zaad, kopieerwerk en iets lekkers te eten en te drinken. De planken zijn inmiddels gesponsord door ons bestuurslid Henk ten Hoopen. Bedankt!22 keer bekeken0 reacties
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now